Световната здравна организация (СЗО)  за влизане и излизане от ивицата Газа,

...
Световната здравна организация (СЗО)  за влизане и излизане от ивицата Газа,
Коментари Харесай

СЗО: Да се създаде хуманитарен коридор за доставки на медикаменти в ивицата Газа

Световната здравна организация (СЗО)  за влизане и излизане от линията Газа, която е сложена под цялостна блокада от Израел, съобщава Агенция Франс Прес.

„ СЗО приканва за преустановяване на насилието. Необходим е филантропичен кулоар, с цел да доближат до хората значими медицински материали “, съобщи представителят на СЗО Тарик Ясаревич.

Междувременно стана ясно, че 770 души са били убити в линията Газа, откогато Израел е нанесъл ответни въздушни удари в събота. Около 4100 пък са ранените, оповестява Ройтерс, базирайки се на данни на здравното министерство в Палестина.

Войната сред ислямистката формация „ Хамас “ и Израел е довела до разселването на над 187 500 души в линията Газа от събота насам, съобщи Франс прес, цитирайки Организация на обединените нации.

„ Броят на вътрешно разселените е повишен доста в линията Газа, достигайки над 187 500 души от събота насам. Повечето от тях са намерили заслон в учебните заведения на УНРВА “, заяви представител на Организация на обединените нации.

„ При израелски въздушни удари в Газа са били изумени жилищни здания, в това число небостъргачи и здания на Организация на обединените нации, което е довело до жертви измежду мирното население “, декларира висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк, представен от Ройтерс.

Той припомня, че интернационалните филантропични правила са ясни - задължението да се вземат непрекъснати ограничения за отбрана на цивилното население и гражданските обекти.
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР